Arany János művelődési ház és könyvtár

Arany János Művelődési Ház és Könyvtár 
Cím: 2115 Vácszentlászló, Fő u. 2.
Tel.: 06-28-570-560
e-mail: vacszentlaszlomuvh@vnet.hu

Grébel Lajosné művészeti vezető
Grébel Lajosné könyvtáros

Nyitvatartás:

Arany János Művelődési Ház Könyvtár

Hétfő: 12-20-ig
Kedd: 12-16-ig és 12-20-ig
Szerda: 8-12-ig és 12-20-ig
Csütörtök: szünnap
Péntek: 12-20-ig
Hétvégén: rendezvények szerint változik

1963. január óta működik az intézmény, amit a település lakossága jelentős társadalmi összefogással épített, s a rendszerváltást követően az Általános Iskola építéssel egyidejűleg került felújításra.(kép)
Az Önkormányzati intézményben az alábbi közösségek működnek:

  • 1978-tól, - jelenleg ifj. Budavári Mihály és Borhy Dénes vezetésével - GYERMEK ÉS FELNŐTT MODELLEZŐ SZAKKÖR. Modellezőin korábban Kovács György vezetésével, de napjainkban is országos versenyeken vesznek részt.
  • A FELNŐTT SZÖVÖ- HÍMZŐ SZAKKÖR tagjai gyönyörű szőtteseikkel, hímzéseikkel, helyi, megyei és országos kiállításokon vesznek részt. Mészáros Lászlóné 1992. óta vezeti a szakkört.
  • 1990-től Tóth Imre vezetésével alakult férfi NYUGDÍJASKLUBTAGOK aktívan vesznek részt a település életében. A hölgyek 1995-ben Párkányi Józsefné vezetésével alakítottak szervezetet, s vesznek részt aktívan a „Szomszédolás” keretében, a környező települések nyugdíjas klubjaival közösen tartott rendezvényeken, s természetesen aktív részesei a települési rendezvényeknek is.
  • 2003. márciusa óta működik a MAZSORETT CSOPORT. Tóth Erzsébet oktató vezetésével eredményesen vesznek részt megyei versenyeken, s működnek közre a községi rendezvények színvonalas megvalósításában. 
    - MAGYARORSZÁG LEGERŐSEBB FALUJA VETÉLKEDŐ. A program szervezője a Magyar Technika és Tömegsportok Országos Szövetsége. /MTTOSZ/ 2004 óta 10 fős csapattal képviseljük községünket. Első forduló területi selejtező, egy napos verseny, ha tovább jutnak, akkor az országos rendezvényen vehetnek részt. 2005 évben településünk a falunap keretében rendezhette meg a területi selejtezőt. Versenyszámok: petrencés rúd tartás, sodrófa hajítás, farkas tartás, kosártartás, zsák cipelés, talicska tolás, rönk forgatás, sörös hordó pakolás, sí váltó, kamion húzás, szekér tolás, staféta váltó. Számos kupa bizonyítja kitartásukat. Csapatvezetőjük Grébel Lajosné.
  • Az intézmény biztosít helyet az aeorobik edzéseknek, a kosárfonó és autóvezetői tanfolyamoknak, valamint évente négy alkalommal a báloknak. Az intézményben rendszeres árubemutatóra is sor kerül. A művészeti vezető szervezésében rendszeresen sor kerül színházlátogatásra is.

1996. óta szervezzük a Zenés Nyári Tóparti Estéket, valamint részt veszünk a falunap szervezésében.